Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2019
04
Mrt

Op 4 maart 2019 namen burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Said Kasmi van Onderwijs, Cultuur en Toerisme de publicatie in ontvangst met daarin de resultaten van het vervolg op Letters to the Mayor: vijf korte manifesten over de meest prangende vraagstukken in deze stad, vergezeld van de oorspronkelijke brieven, een drietal kritische reflecties, verslagen van de publieke gesprekken en een beeldessay van de Rotterdamse fotograaf Rubén Dario Kleimeer.  

2018
14
Jun

Na het eerste gesprek over Rotterdam als inclusieve stad, richt het tweede zich op de groene stad. Hoe kan Rotterdam veilig blijven voor voetgangers en fietsers? Zijn er genoeg parken en open plekken? Hoe zorgen we voor frisse lucht en welke bijdrage levert de haven hieraan? Met Cees van der Veeken (LOLA Landscape Architects), Willemijn Lofvers (Bureau Lofvers), Froukje van de Klundert (Posad Spatial Strategies), Cesare Peeren (Superuse Studios) en Catherine Visser (DaF Architecten).

2018
24
Mei

Het eerste debat uit de serie Letters to the Mayor richt zich op de inclusieve stad. Hoe kan Rotterdam toegankelijk blijven voor iedereen, en hoe kan de gebouwde omgeving zijn inwoners beter representeren? Deelnemers aan deze gesprekken zijn Eloah Udenhout, Barbara Luns, Dirk van Peijpe, Elma van Boxel en Dirk Osinga. Gespreksleider is Daan Roovers.

 

2018
12
Jan

De tentoonstelling Letters to the Mayor - Rotterdam komt voort uit een twaalf maanden durende samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut en Storefront for Art and Architecture, rondom het thema ‘City Forces’.

Marina Otero Verzier, Marten Kuijpers, Michiel Raats
Eva Franch, Carlos Mínguez Carrasco
Arna Mačkić & Lorien Beijarts, Studio L A
Rudy Guedj
Arif Kornweitz
Sophia Seawell, Malique Mohamud
Yev Kravt
Rogier Goetze