Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In het kader van Letters to the Mayor – Rotterdam, een project dat in 2014 werd opgezet door het Storefront for Art and Architecture in New York, wordt een aantal lokale en internationale architecten gevraagd een brief te schrijven aan burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, waarin zij uiting geven aan enkele urgente vragen en wensen die volgens hen als architecten van belang zijn bij de politiek en besluitvorming die ten grondslag ligt aan de ontwikkeling van steden en gebieden.

Dynamiek

Letters to the Mayor – Rotterdam stelt vragen bij de huidige dynamiek en nodigt lokale en internationale architecten uit om hun ideeën rechtstreeks te uiten aan gekozen volksvertegenwoordigers en deze ideeën tegelijkertijd in het publieke bewustzijn te brengen. Het project werd eerder gepresenteerd in Athene, Bogota, Buenos Aires, Lissabon, Madrid, Marioepol, Mexico-Stad, New York, Panama-Stad, São Paulo, Taipei en Taichung. Bij elke editie van Letters to the Mayor werden honderd lokale en internationale architecten gevraagd om hun ideeën rechtstreeks aan gekozen volksvertegenwoordigers te uiten en deze ideeën tegelijkertijd in het publieke bewustzijn te brengen.

Letters to the Mayor, dat bestaat uit een tentoonstelling en een debat tussen architecten, de burgemeester en burgers in het algemeen, fungeert als forum waarin wordt gediscussieerd over de toekomst van steden en de gebouwde omgeving. Het project biedt een dwarsdoorsnede van vraagstukken die binnen een lokale context spelen en van zorgen die worden gedeeld in steden over de hele wereld.

Opening

Tijdens de opening bespreken we de brieven met burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, Eva Franch van Storefront for Art and Architecture and Marina Otero Verzier en Marten Kuijpers, curatoren bij Het Nieuwe Instituut.

datum
12/01/2018
tijd
16:30
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

inloop vanaf 16:00, plenair programma: 16:30 tot 17:30

Marina Otero Verzier, Marten Kuijpers, Michiel Raats
Eva Franch, Carlos Mínguez Carrasco
Arna Mačkić & Lorien Beijarts, Studio L A
Rudy Guedj
Arif Kornweitz
Sophia Seawell, Malique Mohamud
Yev Kravt
Rogier Goetze